Mimari ön tasarımı tamamlanan yapıların taşıyıcı sistem eleman boyutlarının belirlenebilmesi için;
Daha sonra taşıyıcı sistemin eleman boyutları; toplanan bilgiler ile yapının sabit ve hareketli yükleri göz önünde bulundurularak, bilgisayar ortamında üç boyutlu modellenmesi ile statik analizlerinin yapılması sonucunda belirlenir. Taşıyıcı sistem özelliği seçilirken; yapının bulunduğu bölge şartları göz önüne alındığında, uygulama kolaylığı, fonksiyonellik ve ekonomik yönden en uygun çözüm gözetilerek; yapının taşıyıcı sistem (betonarme, çelik veya yığma yapı) tipi belirlendikten sonra performans analizi yapılan sistemin uygulama projeleri tek tek ayrıntılı bir şekilde çizilir.
Saha uygulamaları konusunda deneyimli olan firmamız çalışanları tarafından hazırlanan uygulama projelerinde; şantiyede karşılaşılabilecek sorunlar da göz önünde bulundurularak uygulama detayları, açıklayıcı pafta notları ile birlikte hazırlanmaktadır.
Firmamız bünyesinde hazırlanan tüm projelerin uygulama sorumluluğu işverene ait olup, ihtiyaç olması halinde her türlü teknik destek profesyonel ekibimizce sağlanmaktadır.
Firmamız bünyesinde atık su, temiz su hatları, alt yapı uygulama projeleri hazırlanmaktadır.
Ayrıca sadece alt yapı projesinin yapılması talep edilmesi durumunda kanal ve bağlantı kotlarının ilgili idaresinden temin edilmek suretiyle yürürlükteki yönetmeliklere uygun alt yapı projeleri hazırlanmaktadır.
Gerek şehir içi gerekse şehirlerarası otoyolların, sanat yapılarının ve köprülerin performans analizleri ile uygulama projeleri hazırlanmaktadır.
Ocak 2019’dan itibaren ülkemizde geçerli olan tek yönetmelik olan ‘TÜRKİYE BİNA DEPREM YÖNETMELİĞİ’ kapsamında, bu tarihten itibaren hazırlanacak zemin etüd raporlarının yanı sıra geoteknik konusunda uzman inşaat mühendislerince hazırlanan geoteknik raporunun sunulma zorunluluğu doğmuştur.
Yapıların ihtiyaçlarına ve zemin tiplerine göre jetgrout, forekazık, iksa sistemleri ve kazı güvenliği projeleri hazırlanmaktadır. Bu konuların yanı sıra spesifik bir konu olan zemin sıvılaşma analizi ve sıvılaşmanın önlenip önlemeyeceği, firmamız tarafından yapılan detaylı inceleme ve raporlama neticesinde belirlenmektedir. Gerekli durumlarda üniversite öğretim üyelerinden oluşan danışmanlarımızın hazırladığı rapor ve projelere üniversite onayı alınmaktadır.
Georadar gibi uygulamalar ile tarihi yapılara zarar vermeden duvar ve temellerinin altında boşluk olup olmadığının tespitleri ve raporlaması yapılabilmektedir. Statik analizlerimiz belirlenen bu bilgiler doğrultusunda yapılmaktadır.